Vádemelét javasol a rendőrség

Akarata ellenére hurcolták el a lányt - Vádjavaslat az emberrablók ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a két fiatal férfival szemben, akik akarata ellenére kényszerítették autójukba egyikük tizenéves barátnőjét, majd erőszakkal Hajdúböszörményből Hajdúhadházra szállították.

2015.11.04 17:10Havariapress

A nyomozás adatai szerint a két 20 éves férfi 2015. március 24-én délután kifigyelte, amint egyikük volt barátnője a lakása előtt taxiba ül, majd követni kezdték a taxit, egy alkalmas helyen leszorították az útról és kirángatták belőle a 17 éves lányt.

Mivel a tini nem akart engedelmeskedni, az egyik férfi egy alkalommal beleverte a fejét a jármű tetejébe, majd belökte őt az ülésre. A lány ugyan ki tudott ugrani a kocsiból, de nem jutott messzire, mert korábbi barátja utolérte, verni kezdte, majd visszalökte az autójukba, végül együtt elhajtottak Hajdúhadházra.

A történteknek azonban szemtanúja volt a taxiban ülő másik két utas, akik azonnal értesítették a rendőrséget. A nyomozók így még aznap azonosították az elkövetőket, és az esti órákban el is fogták őket Hajdúhadház területén.

A járőrök a két férfit előállították a megyei rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket; később a bíróság egyikük esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, míg társa szabadlábon maradhatott.

Az ügyben folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek, személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.