Gázrobbanást okozott

Bíróság elé állhat a saját házát felrobbantó anya

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a szolnoki nővel szemben, aki gázrobbanást okozott saját házában, mert bosszút akart állni élettársán, de a történtek miatt ő maga és kisgyereke is súlyos sérüléseket szenvedett.

2015.11.23 12:48Havariapress
police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban tavaly, az év utolsó hajnalán történt gázrobbanás egy családi házban, s a detonációban két felnőtt és egy kisgyerek is súlyos sérüléseket szenvedett.

Már az elsődleges tűzvizsgálati vélemény alapján felmerült a bűncselekmény gyanúja, vagyis hogy valaki szándékosan idézte elő a káreseményt.

A széles körű nyomozás ez év május végére vezetett eredményre, ekkor hallgatták ki a rendőrök gyanúsítottként a ház egyik lakóját, aki a robbanás miatt ugyancsak megsérült.

A 34 éves nőt azzal gyanúsítják, hogy az esetet megelőző este a lakásban leszerelte a gázkonvektorról a betápláló gázcsövet, majd megnyitotta a gázcsapot, azzal a szándékkal, hogy megmérgezze élettársát.

A gáz azonban hajnali 1 óra körül berobbant és a detonáció következtében mindhárman súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A megyei főkapitányság a napokban lezárta a nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Szolnoki Járási Ügyészség részére, emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.