Terror

Párizsi merényletek: közzétették a stadionnál felrobbant harmadik merénylő fotóját

A francia rendőrség szemtanúk segítségét kérte vasárnap este a múlt heti párizsi merényletek során a Stade de France nemzeti stadionnál felrobbant harmadik öngyilkos merénylő azonosításához. Ennek érdekében közzétették az elkövető fotóját.

2015.11.23 09:30MTI

A rendőrség pénteken azt közölte, hogy a harmadik merénylőt, hasonlóan ahhoz a kamikázéhoz, aki mellett egy hamis szíriai útlevelet találtak, Görögországban regisztrálták október 3-án. A két férfi együtt érkezett Európába.

A szíriai dokumentumokkal beutazott merénylő fotóját már korábban közzétették, de a rendőrség azóta sem tudta a személyazonosságát megállapítani.

A nemzeti standionnál felrobbant három öngyilkos merénylő közül egyet tudtak eddig azonosítani: Bilal Hadfi 20 éves francia állampolgárt, aki Belgiumban élt.

A november 13-án, hét helyszínen elkövetett párizsi merényletekben 130 haltak meg, köztük egy ember a Stade de France-nál.

Az első számú körözött, a párizsi támadások egyik feltételezett elkövetője, Salah Abdeslam belga állampolgár még szökésben van. A Skype internetes kommunikációs hálózaton arról beszélt egyik barátjával még a múlt héten, hogy Szíriába akar menekülni - írta a La Libre Belgique című belga napilap az amerikai ABC News hírtelevízióra hivatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.