Csalás

Húszmilliót utalt át munkahelye számlájáról barátnője nevére

Rövid ideig örülhetett csak a sikeres ügyletnek az a férfi, aki egy kémprogram segítségével húszmillió forintot utalt át munkahelye számlájáról a barátnője magánszámlájára Csongrádon, a nyomozók ugyanis 24 óra alatt mindkettejüket elfogták.

2015.11.13 17:52Havariapress

A Csongrádi Rendőrkapitányságra csütörtökön érkezett feljelentés arról, hogy valaki egy helyi cég bankszámlájáról 20 millió forintot utalt át jogosulatlanul az előző napon. A rendőrség a feljelentéssel egy időben zároltatta a kedvezményezett számláját és az azon levő összeget.

A további nyomozás gyorsan kiderítette, hogy a jogtalan átutalást egy szentesi férfi végezhette, aki mindössze három hete dolgozott a kérdéses cégnél.

Elfogása után a 39 éves gyanúsított beismerte, hogy ő követte el a csalást, rossz anyagi helyzete miatt, módszere pedig az volt, hogy kémprogramot telepített arra a számítógépre, amelyről a cég utalásai történtek, miután pedig megszerezte a kellő adatokat, szerda délután barátnője számlájára utalta a húszmilliós summát. A 32 éves szentesi nő csütörtökön reggel fel is vett a pénzből kétmillió forintot, az összeg nagyját azonban a párosnak már nem volt módja felhasználni.

A férfi és a nő ellen is csalás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.