Estig tart a mentés!

Egy kisbaba meghalt - A baleset miatt félpályán halad a forgalom az M0-áson

Egy kisgyermek vesztette életét három nyerges vontató, két teherautó és egy személygépkocsi karamboljában szombaton délelőtt az M0-ás Pest megyei szakaszán - adta hírül Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

2008.10.18 14:27

Az autóút diósdi lehajtójánál, a Pest felé vezető oldalon egy Iveco nyerges vontató, egy Volvo pótkocsis teherautó, egy Volvo billenőplatós teherautó, egy MAN nyerges vontató, egy román rendszámú Volvo nyerges vontató és egy Volkswagen Polo személygépkocsi ütközött.

A személyautót a billenőplatós teherautó letarolta, majd a Volvo teherautó pótkocsijának lökte - tudatta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

Elmondta, hogy a Volkswagenben négyen ültek. Egy férfi súlyosan, egy nő életveszélyesen sérült, egy kisgyermek a helyszínen életét vesztette. A holttestet és a két sérültet a tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott járműből. Az autóban utazó másik kisgyermeket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. A billenőplatós teherautó sofőrje könnyebben sérült.

Az ütközés következtében a billenőplatós teherautó üzemanyagtartálya félig leszakadt, nagy mennyiségben gázolaj folyt az útra, amit a tűzoltók perlittel itattak fel - tette hozzá Kis-Guczi Péter.

A jármű rakományának egy része, zúzott kő szintén az útra szóródott. A balesetben érintett volt még egy bolgár rendszámú Scania nyerges vontató, de az mással ütközött, viszont a karambolozott járművek között félig az útpadkán állt meg. A mentésben az érdi és a fővárosi tűzoltók vettek részt - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A baleset miatt az M0-ás forgalmát az M5-ös irányában a 7-es főúti csomópontnál a felüljáró előtt leterelik, majd ugyanitt a felüljáró után engedik vissza a körgyűrűre.

Az M1-es felé vezető irányban egyelőre egy sáv járható. A baleset miatt mindkét irányban nagy a torlódás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.