Illegális bevándorlás

Tolmácsot próbált megvesztegetni két embercsempész

Elfogta a Budapesti Nyomozó Ügyészség pénteken azt a két, embercsempészettel gyanúsított férfit, akik egy tolmácsot próbáltak megvesztegetni az ellenük indult nyomozás során.

2015.10.09 12:57MTI

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében emlékeztetett: szeptember elején szegedi embercsempészek szír migránsokat raboltak ki Örkény és Pusztavacs térségében.

Felidézte, az embercsempészek szeptember 3-án Röszkén megállapodtak négy szír migránssal abban, hogy fejenként 250 euró ellenében Budapestre szállítják őket, majd útközben - Örkény és Pusztavacs térségében - a szír állampolgárságú utasokat fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetőzve kirabolták.

Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon indult nyomozás, amelynek keretében a nyomozók a két embercsempészt szembesítették a külföldi sértettekkel egy kirendelt tolmács közreműködésével.

A szembesítések után a két gyanúsított rokonai felkeresték a tolmácsot azzal, hogy 5000-5000 eurót fizetnek neki, ha rábeszéli a szír sértetteket arra: változtassák meg a vallomásukat úgy, hogy az elkövetőknél nem volt fegyver. Kérték továbbá, hogy ha erre a szíreket nem tudja rábeszélni, akkor tolmácsoljon ő valótlanul a két gyanúsított érdekében. Két nappal később kérésüknek halálos fenyegetéssel is nyomatékot adtak.

A budapesti nyomozó ügyészek pénteken kora reggel a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével sikeres akciót hajtottak végre két helyszínen - Szegeden és Budapesten - a tolmácsot megvesztegetni próbáló két férfi elfogása érdekében.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a két férfit őrizetbe vette, gyanúsítotti kihallgatásuk vesztegetés hatósági eljárásban bűntett, kényszerítés hatósági eljárásban bűntett, valamint hamis tanúzásra felhívás bűntett megalapozott gyanúja miatt jelenleg is tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.