Illegális bevándorlás

Három embercsempészt fogtak el Csongrád megyében

Bolgár, török és pakisztáni embercsempészeket fogtak el a rendőrök Csongrád megyében.

2015.10.08 08:49MTI

Szenti Szabolcs, a megyei főkapitányság szóvivője közölte, egy bolgár férfi szerdán éjszaka jelentkezett belépésre kisteherautójával a röszkei átkelőnél. Azt állította, járműve üres, de nem volt hajlandó kinyitni a rakteret. Az autót a pénzügyőrök segítségével röntgenkapuval vizsgálták meg, és kiderült abban négy iraki és egy szír állampolgár bújt el.

A járőrök csütörtökre virradóra a Mórahalmot Röszkével összekötő úton egy osztrák rendszámú taxira figyeltek föl. A török sofőr vezette autóba éppen hat szír határsértő pakolta be csomagjait. Beszállni azonban már nem volt lehetőségük, mert az egyenruhások elfogták őket - tudatta az őrnagy.

A rendőrök hajnalban az 55-ös úton állítottak meg egy pakisztáni állampolgár vezette hétszemélyes autót. A járműben a sofőrön kívül tizenkét szír migráns utazott.

A rendőrség a sofőröket őrizetbe vette, ellenük büntetőeljárás indult, a migránsok ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.