Illegális bevándorlás

Tizenhat eljárást kezdeményeztek határzár tiltott átlépése miatt szerdán

Tizenhat migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt szerdán.

2015.10.08 08:37MTI

Serfőző Katalin, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője közölte, hogy a vádirat szerint a migránsok közül hatan-hatan Mórahalomnál és Ásotthalomnál, hárman Kelebiánál, míg egy határsértő ismeretlen helyen érkezett Magyarország területére. Tizenhárman a már mások által megrongált, felemelt vagy lenyomott határzáron keresztül, a többiek a kerítés alatt vagy azon átmászva lépték át illegálisan a határt.

A vádlottak közül - akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését - tizenegy szíriai, három koszovói, kettő iraki állampolgárnak vallotta magát.

A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási Ügyészég összesen 414 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt - tudatta az ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.