Elszállították

Robbanótestet találtak a pátyi óvoda udvarán - megint

Két 85 milliméteres szovjet légvédelmi repeszgránátot, valamint három gyújtószerkezet-maradványt szállítottak el szerda délután a tűzszerészek annak a pátyi óvodának az udvaráról, ahol kedden is találtak egy repeszgránátot.

2015.10.07 16:02MTI
MTI/Mihádák Zoltán

Várkonyi Melinda a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta, hogy a veszélyes szerkezetek ezúttal is a Csicsergő óvoda udvarára korábban hordott földben voltak. A repeszgránátokat és a gyújtószerkezet-maradványokat a központi gyűjtőbe szállították későbbi megsemmisítésre - tette hozzá Várkonyi Melinda, aki elmondta azt is, hogy a tűzszerészek átvizsgálták az egész földmennyiséget, és azt erősen fémszennyezettnek találták.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban elmondta, hogy ismét "robbanótestnek tűnő tárgyat" találtak a Rákóczi utcai óvoda udvarára hordott földben, ahonnan kedden egy 85 milliméteres szovjet légvédelmi repeszgránát került elő. Hozzátette: 250 méteres sugarú körben védőzónát alakítottak ki, a rendőrök az ezen belül elhelyezkedő 12 lakóingatlanból, valamint két óvodából és egy iskolából 380 embert, köztük sok gyereket kísértek távolabbra az érdi tűzoltók biztosításával. A veszély mostanra elmúlt, így mindenki hazamehetett - tájékoztatott a szóvivő.

Székely László (Összefogás a Faluért Egyesület), Páty polgármestere az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy mindig ugyanonnan hozatnak földet, de még soha nem történt hasonló eset. A talajfeltöltésre odavitetett, 30-40 centiméter magasan, s körülbelül 50 négyzetméteren elterített földréteget elszállítják, addig a gyerekeket a helyi új óvodában helyezik el - tette hozzá a polgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.