Mávinform

Egy héttel tovább tart a vágányzár a dél-balatoni vasútvonalon

Nem tudták befejezni a pályafelújítási munkálatokat a dél-balatoni vasútvonalon, így jövő péntek estig érvényben marad a vágányzár, még egy hétig pótlóbuszok közlekednek a vonalon.

2015.09.25 11:52MTI

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szeptember 4-én tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a többi között biztosítóberendezési munkálatok miatt szeptember 26-áig Lepsény és Szántód-Kőröshegy között vágányzár lesz érvényben.

A Mávinform most azt írta, hogy a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vasútvonal Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti szakaszán a szeptember 12-én megkezdett és eredetileg most péntek éjfélig tervezett pályafelújítási munkákat műszaki okok miatt a kivitelező nem tudja befejezni.

A szerelvények továbbra is a módosított menetrend szerint közlekednek, valamennyi vonat helyett Lepsény és Szántód-Kőröshegy, valamint Ádánd és Siófok között autóbuszok szállítják az utasokat. A vasúti pályát előreláthatólag csak jövő pénteken éjfélkor adják át a vonatforgalomnak - közölték, hozzátéve: a dél-balatoni és a Kaposvár-Siófok vonalon várhatóan október 3-án, szombaton változik újra a menetrend, akkortól nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállni.

A Mávinform közleménye szerint a folyamatban lévő fejlesztésnek, továbbá a Kelenföld és Székesfehérvár között már elvégzett rekonstrukciónak köszönhetően Budapest és Siófok (Zamárdi) között a korábbi 105-114 percről már idén 80-89 percre csökken az utazási idő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.