Bűnbanda

Áruházi pénztáros is segített a csalásban

Vádat emelt az ügyészség egy négy tagú kecskeméti társasággal szemben, akik több esetben is fizetés nélkül vásároltak egy helyi áruházban, kihasználva, hogy egyikük ott dolgozott pénztárosként.

2015.09.10 09:01Havariapress

A vádirat szerint egy 20 éves kecskeméti nő, aki az egyik kecskeméti áruházban dolgozott pénztárosként, 2013 nyarán megállapodott ismerőseivel - két barátnőjével és egy barátjával -, hogy különböző árucikkeket fizetés nélkül enged ki az áruházból. A pénztáros módszere az volt, hogy a szalagra tett termékek mindegyikének lehúzta a kódját, ám a művelet végén az egész vásárlást sztornózta, habár társai az árukat ténylegesen magukkal vitték. A vádlottak így azt a látszatot keltették, mintha a bevásárlókocsiban lévő árucikkek mindegyikét kifizették volna. Ezzel a módszerrel a vádlottak 2013. júliusában, öt vásárlás alkalmával csaknem 282 ezer forint értékű árut - főként élelmiszert - vittek ki az áruházból, s a bűncselekménnyel okozott kár nem is térült meg.

Miután a történtekre fény derült, a rendőrség csalás gyanújával indított nyomozást az ügyben, a nyomozás lezárását követően pedig a járási ügyészség a napokban társtettesként, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta meg a négy elkövetőt. Közülük a pénztárossal szemben a vádhatóság próbára bocsátást indítványozott a bíróság számára, míg büntetett előéletű társaival szemben közérdekű munka büntetés kiszabását és az okozott kárral azonos nagyságú vagyonelkobzás elrendelését indítványozta. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.