Korlátozzák a pénzérmék használatát

Aprópénzzel borította ki a pénztárost, új lesz a törvény

Négy alkalmazott egy teljes órán keresztül számolta, tornyozta és rollnizta a negyeddollárosokat, amelyekkel egy nő a havi csatornadíját fizette be. De ez volt az utolsó eset, mostantól törvény tiltja.

2014.04.03 16:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Rendeletben korlátozzák a pennsylvaniai Erie település lakosságát, hogy a jövőben mekkora összegű csekket fizethetnek be aprópénzzel, a korábban nem létező határt azért kellett meghúzni, mert a múlt hónapban egy nő 200 dolláros számlát rótt le negyeddolláros érmékből. A 800 darab aprópénzt, amit az ügyfél egy cipősdobozban rakott le a pénztáros elé, négy alkalmazott számolta és tekerte rollniba egy teljes órán keresztül. Ezután döntött úgy a közüzemi vállalat vezetője, hogy kezdeményezi az aprópénz korlátozását.

David Sterrett javaslatára mostantól az amerikai városban legfeljebb 10 dollárt lehet befizetni, ha a pénzérmék eltérőek vagy nincsenek berollnizva, és legfeljebb 20 dollásos csekket egyenlíthetnek ki aprópénzzel, ha az szabályosan be van tekercselve. Minden ennél nagyobb csekket csak papírpénzzel, vagy átutalással egyenlíthetnek ki - számolt be a helyi napilap. A korlátozás a csatornaszámlákra és az egyéb közüzemi díjakra egyaránt vonatkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.