Széll Kálmán tér, 152 mm

Megsemmisítették a Budán talált gránát gyújtószerkezetét

A tűzszerészi munkák idejére 342 lakásból 665 embernek kellett elhagynia otthonát, ők a lezárás feloldása után visszatérhettek.

2015.08.25 07:08MTI

A helyszínen megsemmisítették a Széll Kálmán téren talált gránát gyújtószerkezetét, a gránátot elszállítják, a tér lezárását hétfő este feloldották - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje.

Bátyi Edina elmondta: a téren talált, kilőtt állapotú 152 milliméteres szovjet repesz-rombológránát gyújtószerkezetét a tűzszerészek eltávolították és a helyszínen megsemmisítették. A gránátot a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják - tette hozzá.

Közölte: a tűzszerészi munkák idejére 342 lakásból 665 embernek kellett elhagynia otthonát, ők a lezárás feloldása után visszatérhettek.

Bátyi Edina korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy gránátot találtak a Széll Kálmán téren, a metróbejárattól 20 méterre, építési munkák közben, ezért a tér egy részét le kellett zárni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta, hogy újra megáll a Széll Kálmán téren a 2-es metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos is teljes vonalán jár. Ismét a tér felújítása alatt megszokott útvonalán közlekedik a teret érintő többi buszjárat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.