Háborús emlék

Széll Kálmán tér - Elszállították a betonromboló gránátot

Elszállították a Széll Kálmán tér felújítása közben hétfő kora este előkerült világháborús robbanótestet.

2015.05.04 22:14MTI

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Várkonyi Melinda elmondta, hogy a tűzszerészi munkálatok idejére 300 méter sugarú körben több órára lezárták és kiürítették a környéket. Az intézkedés sok üzletet és tucatnyi lakóházat érintett, több mint kilencven embernek kellett elhagynia otthonát. Átmenetileg a 2-es metró szerelvényei sem álltak meg a Széll Kálmán téren.

A tűzszerészek egy 152 milliméteres betonromboló gránátot azonosítottak, a helyszínen kiszerelték a gyújtószerkezetet, majd a robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították.

A Széll Kálmán téren a tűzszerészi munkálatok miatt elrendelt korlátozásokat feloldották, a lakók visszatérhettek otthonukba - tette hozzá a kommunikációs tiszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.