BKK

Három napig a 3-as metrót pótlóbusz helyettesíti esténként

Augusztus 21-én, 22-én és 23-án este az M3-as metró helyett pótlóbusz jár az Árpád híd és Újpest-Központ között.

2015.08.19 11:39ma.hu

Folytatódik az M3-as metró vonalán a síncsereprogram, ezért augusztus 21-én (pénteken), 22-én (szombaton) és 23-án (vasárnap) 20 órától az utolsó járatindulásig metrópótló autóbusz közlekedik az Árpád híd M és Újpest-Központ M között.

Az M3-as metró mindhárom este rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és az Árpád híd között viszi az utasokat. Az utolsó M3-as metróhoz biztosítják a megszokott csatlakozó felszíni járatokat, esetenként plusz járatindulásokkal.

A 14E villamospótló busz Káposztásmegyer, Mogyoródi-pataktól Újpest-Központ M helyett Árpád híd M végállomásig meghosszabbított útvonalon közlekedik.

2014-ben, valamint 2015-ben szakaszosan mintegy 42 ezer méter elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki a BKV.

A síncserével az M3-as metró biztonságos közlekedését kívánják elérni a teljes infrastruktúra-felújítás megkezdéséig. Addig is megszűnnek a leromlott pályaállapot okozta sebességkorlátozások, rövidebb lesz az utazással töltött idő, valamint csökkennek a pályafenntartás költségei.

Részletes információk itt olvashatóak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.