Veszett világ

Ötezer forintért verték eszméletlenre a süketnéma férfit

Addig verték a szerencsétlen embert, amíg eszméletét nem vesztette, majd a ruháját is átvizsgálva, elvették ötezer forintját és az iratait.

2015.08.13 09:32Havariapress

Csoportosan és a bűncselekmény felismerésére, elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt vádat emelt a Marcali Városi Ügyészség azzal a három férfival szemben, akik szegerdői otthonában megtámadtak és kiraboltak egy süketnéma férfit.

A vádlottak - egy 18, egy 19 és egy 25 éves férfi - testvérek, és elhatározták, hogy a falujukban lakó, születésétől fogva süketnéma, tudomásuk szerint nagyobb összegű pénzhez jutott férfitól pénzt szereznek.

A pénz megszerzése érdekében a testvérek 2015. április 28-án a késő esti órákban az áldozat házához mentek, egyikük egy csavarhúzóval a hátsó bejárati ajtót befeszítette, majd mindhárman behatoltak a házba és a pénz után kutattak.

Nem találtak pénzt, ezért bementek a hálószobájába is. A süketnéma férfi felébredt, a vádlottak lefogták és ütni kezdték. Addig verték a szerencsétlen embert, amíg eszméletét nem vesztette, majd a ruháját is átvizsgálva, elvették ötezer forintját és az iratait. A testvérek a rabolt pénzt elköltötték, az iratokat eldobták.

A támadókat a rendőrök rövid idő alatt elfogták, mindhármójuk előzetes letartóztatásba került. Az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést kért rájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.