Sikeres újraélesztés

Mire a mentőorvos megérkezett, a mentőápoló és a gépkocsivezető újraélesztett

A szakszerű segítségnyújtásnak köszönhetően a nénit már stabil állapotban találták és kardiológiai centrumba tudták szállítani.

2015.08.06 15:06ma.hu

Sikeres újraélesztés zajlott szerda délután Tatán - tájékoztatta a ma.hu-t Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója. Egy idős nő az utcán összeesett és leállt a szívműködése. A legközelebbi mentőegység egy mentőkocsi volt, melyen mentőápoló és mentő-gépkocsivezető teljesített szolgálatot, akik percek alatt megérkezve a protokoll szerint folytatták a laikusok által megkezdett újraélesztést, melyben "szekundánsuk", egy harmadik szolgálatát töltő mentőápoló tanuló is segítségükre volt. A beteg szívműködését nyolc perc múlva, defibrillátort is használva sikerült újraindítaniuk, sőt a spontán légzése is visszatért. Mire a mentőhelikopter, fedélzetén a mentőorvossal megérkezett, a nénit már stabil állapotban találták és kardiológiai centrumba tudták szállítani. Az OMSZ 718 mentőegységéből mintegy 180 visz a helyszínre mentőtiszti vagy orvosi szintű segítséget, de az összes mentőápolói szintű mentőegység is képes az újraélesztés megkezdésére, fel van szerelve defibrillátor készülékkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.