Pénzhamisítók

Dollárt nyomtattak Miskolcon, Ukrajnában terítették volna

123 millió forint értékű hamis dollárt akartak a szomszédban forgalomba hozni.

2015.08.02 10:08ma.hu
police.hu

Pénzhamisítókat fogtak el a rendőrök - írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénzhamisítás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – őrizetbe vételük mellett - M. I. 54 éves edelényi, valamint Sz. I. 59 éves nyékládházi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak – ez idáig ismeretlen társak megbízását követően - 2015. év elején megállapodtak abban, hogy hamis 20-as USD címletű bankjegyeket készítenek, amelyeket közvetítőn keresztül Ukrajnában hoztak volna forgalomba. A hamis bankjegyek legyártását M. I. vállalta, aki Miskolcon működtetett egy nyomdaipari céget.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2015. július 31-én fogták el a két férfit. A nyomdában tartott házkutatás során a nyomozók 1826 darab B/3 méretű papírívet foglaltak le, amelyek 20-as címletű amerikai dollár lenyomatait tartalmazták.

A rendőrök megtalálták és lefoglalták továbbá azokat az eszközöket is (nyomólemezek, nyomdagépek), amelyekkel a hamisítványokat gyártották. A 1826 darab, laponként 12 db 20 USD bankjegy lenyomatát tartalmazó ív összértéke, forgalomba hozatalát követően, több, mint 123 millió forint.

Az Sz. I.-nél tartott házkutatás alkalmával számos pénzhamisítással összefüggésbe hozható tárgyat találtak a rendőrök. Lefoglaltak több, mint 1000 ív B/3 méretű lapot, melyek hamis 200-as címletű ukrán hrivnya bankjegy lenyomatait tartalmazták, így feltehetően ezen bankjegyek hamisítását is tervezték a gyanúsítottak.

A két férfi elszámoltatáskor beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy a kész hamisítványokat Ukrajnában kívánták forgalomba hozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.