Illegális bevándorlás

1135 határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Ötvenöt csoportban 1135 határsértőt - köztük 194 gyermeket - tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden.

2015.07.22 08:47MTI

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a legnagyobb csoportot délelőtt, Ásotthalomnál fogták el a rendőrök, ott 134 afgán, 19 szíriai és öt eritreai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Elfogtak a rendőrök egy szegedi taxisofőrt is, aki négy szíriai állampolgárt szállított az 55-ös úton. A 40 éves férfi ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt kedden összesen 1429 embert fogtak el a rendőrök, egy esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.