Közút

Apa és fia sérült meg egy közlekedési balesetben Debrecenben

Közlekedési balesetben megsérült egy férfi és a fia Debrecenben vasárnap este. Autójukkal fának, majd kerítésnek csapódtak, a 17 éves fiú állapota válságos.

2015.07.13 10:28MTI

A rendőrség eljárást indított egy másik autó vezetője és utasa ellen, akik szemtanúk szerint látták a balesetet, de nem nyújtottak segítséget.

Szentgyörgyi János, a Kenézy kórház sajtóreferense hétfőn az MTI-nek elmondta: a fiún több életmentő műtétet hajtottak végre, állapota továbbra is válságos. Édesapját is megműtötték, az ő állapota súlyos, de stabil - tette hozzá.

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: az eddigi adatok szerint a Monostorpályi úton haladó személykocsi nem az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladt, és előbb az útpadkának csapódva fának ütközött, majd egy kerítésnek vágódott.

A debreceni rendőrkapitányság közlekedésrendészete közlekedési baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben - mondta a rendőrségi szóvivő.

Az MTI információi szerint a gépkocsi 17 éves utasa az ütközéskor kirepült az autóból.

Dobó Dénes rendőrségi szóvivő később arról tájékoztatta az MTI-t: szemtanúk szerint a balesetet szenvedett autó mögött egy másik gépkocsi haladt, de annak sofőrje segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az autó vezetőjét és utasát hétfőn előállították a rendőrök és "elszámoltatták a baleset körülményeiről". Ellenük segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás - tette hozzá.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a két gépkocsi versenyzett egymással, amikor a baleset bekövetkezett. A rendőrség ezt az információt nem erősítette meg, csak azt, hogy "közlekedési baleset gondatlan okozása" miatt folytatják le a vizsgálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.