Munkahelyi baleset

Halálos áramütés Monoron - Helyreállt az áramszolgáltatás

Helyreállt az áramszolgáltatás Monoron, ahol halálos áramütés ért két munkást kedd délelőtt munka közben, egy harmadik ember pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset miatt csaknem hatszáz fogyasztónál több órán át nem volt áram a településen.

2015.07.07 16:47MTI

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta, hogy a Nemzetőr utcában egy felújítás alatt lévő épület munkálatai során a munkások egy alumíniumállványzatot helyeztek arrébb, amikor az állvány hozzáért a nagyfeszültségű felsővezetékhez. Két munkás a helyszínen meghalt, egy harmadik életveszélyesen megsérült.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a helyszínről egy 40 év körüli férfit vittek kórházba súlyos, életveszélyes sérülésekkel.

A katasztrófavédelmi szóvivő később azt közölte az MTI-vel: 580 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás Monoron, mert a délelőtti baleset miatt áramtalanítani kellett a nagyfeszültségű felsővezetéket. Az áramszünet közintézményt nem érintett. Csámpai Atilla kedd délután arról tájékoztatott, hogy helyreállt az áramszolgáltatás.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján azt közölte, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.