Eddig nyolc embert állítottak elő

Milliós nagyságrendű a debreceni lázadáskor okozott kár

Meghaladja az egymillió forintot a debreceni befogadóállomáson kitört lázadás során okozott kár. Eddig nyolc embert állítottak elő az esettel kapcsolatban, a további gyanúsítottakat külön nyomozócsoport próbálja azonosítani.

2015.07.01 18:17Havariapress

A botrányos lázadásban résztvevő elkövetők azonosítása és felkutatása érdekében a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozó csoportot hozott létre.

Eddig az eseménnyel összefüggésben a rendőrök nyolc főt állítottak elő, közülük az alapkonfliktusban részt vevő, magát török állampolgárnak mondó 37 éves férfit a nyomozók önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és javaslatot tettek előzetes letartóztatására, amit a Debreceni Járásbíróság június 30-án el is rendelt.

További hét férfit garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, közülük egy 26 éves pakisztáni férfit bűnügyi őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Emellett a gyanúsítottak közül a rendőrök 1 afgán férfit idegenrendészeti őrizetbe vettek, további 4 pakisztáni és 1 afgán férfi menekültügyi őrizetét a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal rendelte el.

Az ügyben a további elkövetők azonosítása és felkutatása jelenleg is folyamatban van, az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.