Kifordult a világ

Veréssel fenyegette a zsaroló iskolás az igazgatót

Az alig 14 éves fiú, aki miután erőszakkal elvette egy diáktársa telefonját az átányi iskolában, veréssel fenyegette meg az iskola igazgatóját is.

2015.06.24 09:11Havariapress

A jelenleg házi őrizetben tartott fiatalt a tetteiért javítóintézetbe küldené az egri járási ügyészség.

A vádirat szerint a Heves megyei Átány iskolájába járó, 14 és fél éves fiú ez év elején több súlyos bűncselekményt is elkövetett, egyik iskolatársa és a helyi iskola igazgatójával szemben.

Az egyik esetben megállította a faluban az iskolatársát, akit felszólított, hogy a mobiltelefonján keresztül küldjön neki zenét, amikor pedig a sértett közölte, hogy a telefonja erre nem alkalmas, a támadó kikapta a kezéből a készüléket, és közölte, hogy nem adja vissza, csak akkor, ha a nála gyengébb fizikumú sértett megverekszik érte.

A másik eset néhány héttel később történt a helyi iskolában, ahol az igazgató kérdőre a fiút, hogy miért nem tartja be az iskola házirendjét. Az agresszív tizenéves erre dühödten, trágár szavakkal támadt neki az igazgatónak, és fenyegető fellépéssel, tegeződve megfenyegette azzal, hogy beleveri a fejét a betonba. A sértett, mint közfeladatot ellátó személy, ekkor visszament az iskolaépületbe és kihívta a rendőröket, akik a vádlottat még aznap bűnügyi őrizetbe vették.

Az Egri Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a fiatalkorút, akivel szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt az illetékes bíróságnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.