Kigyulladt egy kamion

Félpályán haladhat a forgalom Kenderes belterületén

Rendőri irányítás mellett, félpályán újra megindult a forgalom Kenderes belterületén, ahol pénteken délután kigyulladt egy hígítót és festéket is szállító kamion.

2015.06.19 18:03MTI
MTI/Mészáros János

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a rendőrök félpályás útlezárás mellett folytatják a baleset helyszínelését.

A négyezer kilogramm veszélyes anyagot - hígítót, festéket és cipőipari ragasztót - is szállító külföldi rendszámú kamion Kenderes belterületén péntek délután gyulladt ki. A lángokat a Karcagról, Kunhegyesről, Kisújszállásról érkező tűzoltók, valamint a szolnoki katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a vegyi szennyeződéseket vizsgáló mobil labor szakemberei oltották el, utóbbiak nem mértek a veszélyes anyagból káros koncentrációt a levegőben.

A szóvivő elmondta: az égő kamion által veszélyeztetett öt lakóházat áramtalanították. Az épületekben egy embert találtak a tűzoltók, őt biztonságos helyre kísérték.

MTI/Mészáros János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.