Senki nem sérült meg a balesetben

Eloltották a kamiontüzet Kenderesen

Eloltották a tűzoltók a négyezer kilogramm veszélyes anyagot is szállító, Kenderes belterületén péntek délután kigyulladt kamionban keletkezett tüzet.

2015.06.19 17:18MTI

S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: az égő kamion által veszélyeztetett öt lakóházat a szolgáltató áramtalanította. Az épületekben egy embert találtak a tűzoltók, őt biztonságos helyre kísérték.

A külföldi rendszámú kamion négyezer kilogramm veszélyes anyagot - hígítót, festéket és cipőipari ragasztót -, valamint számos bútort és egy kistraktort is szállított, a tűz okát vizsgálják a szakemberek - tette hozzá.

A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai nem mértek a veszélyes anyagból káros koncentrációt a levegőben.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a rendőrök a 4-es főút érintett szakaszán teljes útlezárás mellett megkezdték a helyszínelést, a balesetben senki sem sérült meg. A járőrök a forgalmat a település utcáin át terelik.

A tűzesethez Karcagról, Kunhegyesről, Kisújszállásról vonultak ki tűzoltók, valamint Szolnokról a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a vegyi szennyeződéseket vizsgáló mobil labor szakemberei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.