Sikkasztás

Letöltendő börtönbüntetést kérnek a repülőjegyes csalóra

Sikkasztás miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 52 éves kecskeméti nő ellen, aki egy cég ügyvezetőjeként repülőjegyek megvásárlására 37 embertől, több mint 15 millió forintot csalt ki.

2015.06.18 08:43Havariapress

A vádlott egy kecskeméti betéti társaság ügyvezetőjeként kizárólagosan repülőjegy értékesítéssel foglalkozott, melynek során repülőjegy vásárlása céljából vett át különböző összegeket magánszemélyektől és vállalkozásoktól. Az átvett összegekből azonban nem repülőjegyeket vett, hanem a pénzt elsikkasztva, a saját céljaira fordította, így összesen 5 sértettnek 3,9 millió forint kárt okozott.

A sikkasztások között volt olyan eset is, hogy a nő az ügyfelek pénzéből jogtalanul a nyugdíjas otthonban lévő anyósának az ellátását fizette ki, illetve egyszer a tévedésből kétszer átutalt összeg egy részét nem fizette vissza. A bt. 2013 tavaszára fizetésképtelen lett, de a vádlott ennek tudatában is folytatta az immár csalásnak minősülő pénzszerzést: 2013 májusa és augusztus vége között további 32 ügyféltől csalt ki különböző, 22 ezer és 2 millió forint közötti összegeket repülőjegy vásárlásra, holott tudta, hogy az átvett összegekből nem fog repülőjegyeket venni. A vádlott a csalásokkal összesen több mint 11 millió forint kárt okozott.

A sikkasztások és csalások sértettjei között a magánszemélyeken kívül voltak egyesületek, cégek, de még gimnáziumok is. A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség 4 rendbeli sikkasztás bűntettével, 1 rendbeli sikkasztás vétségével, 28 rendbeli csalás bűntettével, valamint 4 rendbeli csalás vétségével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.