Eredmények

Első fokon felmentették Kocsis Istvánt a hűtlen kezelés és sikkasztás vádja alól

Felmentette Kocsis Istvánt, a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) volt vezetőjét a hűtlen kezelés és sikkasztás vádja alól a Kaposvári Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében. Szász Andrást, az MVM volt főtanácsadóját viszont bűnösnek találta Kocsis Istvánnéval együtt.

2015.06.11 15:26MTI

A Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolt meg korábban több személyt az MVM gazdálkodásával kapcsolatban. A vádirat szerint a vádlottak munkájuk során előnytelen szerződéseket kötöttek, 15 milliárd forint vagyoni hátrány okozva az MVM-nek, amiből 12 milliárd megtérült.

Az elsőfokú ítélet Kocsis Istvánt, mint elsőrendű vádlottat felmentette a hűtlen kezelés bűntette és a folytatólagosan elkövetett sikkasztás vádja alól.

Szász András másodrendű vádlottat viszont bűnösnek találta több vádpontban is az ügy nyolcadrendű vádlottjával, Kocsis Istvánnéval együtt, 2-2 évnyi felfüggesztett börtönbüntetést szabva ki rájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.