Siker!

Ismét a magyar mentők nyerték a nemzetközi mentőversenyt!

Az eredmények azt bizonyítják hogy a magyar mentők világviszonylatban is meg tudták őrizni szakmai vezető helyüket a helyszíni ellátás, az életmentés területén.

2015.06.11 14:33ma.hu

A csehországi Rejvízben immár 19. alkalommal rendeztek nemzetközi mentőversenyt, amelyen idén összesen 18 ország (Kanada, Egyesült Államok, Új-Zéland,  Japán, Ausztria, Csehország, Észtország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Svájc, Törökország, Egyesült Királyság,) mentői vettek  részt.

A feladatok egy 24 órás szolgálat izgalmas eseteit modellezték, a versenyzőknek 10 „pályát” kellett teljesíteniük.  A rangos versenyen, ahol összesen 102 csapat indult, a győzelmet a magyar légimentők csapata szerezte meg (Dr. Heztman László, Kiss Ádám, Solténszky Mátyás, Kurucz Zoltán), a szegedi mentőállomásunk mentőegysége ötödik helyezést ért el, a várpalotai indulóink pedig a tizenötödik helyen végeztek.

Az  eredmények azt bizonyítják hogy a magyar mentők világviszonylatban is meg tudták őrizni szakmai vezető helyüket a helyszíni ellátás, az életmentés területén - tájékoztatta lapunkat Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.