Gyermeknap

Bélyeget bocsátottak forgalomba a Gyermekmentő Szolgálat javára

Felülnyomással látta el és ünnepélyes keretek között vasárnap forgalomba bocsátotta a Magyar Posta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapításának 25. évfordulója alkalmából 2011-ben megjelent bélyeget a Mezőgazdasági Múzeum épületében.

2015.05.31 14:00MTI
MTI/Soós Lajos

"A Magyar Posta a gyermekmentő szolgálaton keresztül másodszor teszi meg azt a gesztust a rászoruló gyerekek felé, hogy külön feláras bélyeget bocsát ki megsegítésükre" - hívta fel a figyelmet a vasárnapi sajtótájékoztatón Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke.

Mint elmondta, a 25 éve fennálló szolgálat túlélte az elmúlt évek gazdasági válságát, amely jelentős hatással volt működésére.

"Úgy tűnik, hogy Magyarország gazdasági és társadalmi folyamatai jó irányba fordulnak. A gazdasági növekedés is megindult és úgy tűnik - mindenki egybehangzó véleménye alapján -, előre tekintve néhány évre, hogy ez fenn is marad" - hangsúlyozta Kövér László, hozzátéve, hogy a különféle statisztikai adatok is arról tanúskodnak, hogy Magyarországon csökkent a szegények száma, és főként a gyermekszegénység tekintetében volt eredményes a kormány társadalompolitikája.

Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a vállalat számára mindig is fontos volt az olyan események, megmozdulások támogatása, amelyeknek társadalmilag is jelentős hatásuk van.

Felidézte, hogy az első feláras bélyeget 1913-ban az árvízkárosultak, rá egy évre hadirokkantak és hadiárvák támogatására bocsátotta ki a vállalat.

Az elmúlt évszázadban majdnem minden évben volt olyan kibocsátás, amellyel a Magyar Posta olyan értékek mellé állt, amelyhez karitatív cél is társult.

A gyermekmentő szolgálat fennállásának 25. évfordulója alkalmából a 2011-ben már kibocsátott bélyeget egy utánnyomással látták el. Az új bélyegen szereplő felár összegét - bélyegenként 50 forintot - a Magyar Posta a gyermekmentő szolgálatnak juttatja el - tette hozzá.

Az eredeti és a most megjelent bélyeg Kármán Orsolya grafikusművész tervei alapján készült a Pénzjegynyomdában.

MTI/Soós Lajos


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.