Csak a fékező nem volt a helyén

Utasokkal szabadult el a hullámvasút a fővárosban

Nem tartózkodott a szerelvényen a fékezésért felelős munkatárs, aki frászt kapott, mikor mégis elindult a budapesti hullámvasút menete.

2015.05.24 10:35ma.hu

Fékező nélkül, de fél tucat utassal a fedélzetén indult el a budapesti állatkertben hullámvasút - számolt be a nol.hu. A szemtanúk szerint a fékezésért felelős munkatárs a hullámvasút mellett állt és láthatóan pánikba esett, amikor a szerelvény váratlanul és nélküle lendült mozgásba.

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője szerint az utasok hibázhattak, mert nem hallották, vagy ha hallották is, figyelmen kívül hagyták a kollégájuk utasításait. Addig ugyanis nem szabad felszállni a hullámvasútra, amíg a fékező be nem ül.

A szóvivő szerint a hullámvasút történetében ilyesmi még nem fordult elő, de a rendszer biztonságos, akkor sem zuhan a szerelvény a mélybe, ha a hullámvasút kisiklik.

Elloptak egy orrszarvút az Állatkertből - Az intézmény a nyilvánosság segítségét kéri

Péntek délután elloptak egy bronzszobrot az Állatkertből. A Székely Kata szobrászművész által 2005-ben készített kisplasztika egy orrszarvút ábrázol, felállításának egyik oka pedig az volt, hogy a látássérült emberek ismeretszerzését segítsék vele. A városligeti intézmény a nyilvánosság segítségét kéri az ellopott szobor megtalálásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.