Csalás

Iratokat foglalt le a NAV az ORÖ székházában a Híd-programmal kapcsolatban

Iratokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) fővárosi székházában a Híd a munka világába programmal kapcsolatban

2015.05.15 13:29MTI

A RomNet.hu internetes oldal számolt be arról, hogy a NAV nyomozói megjelentek az ORÖ Dohány utcai székházában péntek reggel, és iratmappákkal távoztak. 

A NAV az MTI megkeresésére írásban azt tudatta: pénzügyi nyomozóik valóban megjelentek az önkormányzatnál, hogy iratokat foglaljanak le, de házkutatást nem tartottak.

Közölték, a Híd a munka világába programmal kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség rendelt el nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt, és tart a nyomozás a NAV Bűnügyi Főigazgatósága központi nyomozó főosztályán.

Hozzátették, hogy ezen a héten érkeztek meg hozzájuk az akták a főügyészségtől, így egyéb részleteket nem oszthatnak meg a nyilvánossággal. A nyomozás jelenlegi határideje augusztus 4., de ez szükség esetén meghosszabbítható.

Az MTI keresi az ORÖ-t is az ügyben.

A csaknem ötmilliárd forintból, főleg uniós támogatásból megvalósuló felzárkóztatási program költései miatt korábban többen is feljelentést tettek, köztük Hadházy Ákos LMP-s politikus és az ORÖ alternatív vizsgálóbizottsága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.