Visszament, miután rájött, hogy mi történt

Cserbenhagyás miatt hallgatta ki a rendőrség a Népszabadság főszerkesztőjét

Murányi Marcell szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írja: nem gázolt és tudatos cserbenhagyás sem történt.

2015.05.13 18:17MTI

Cserbenhagyásos gázolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Népszabadság főszerkesztőjét - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda délutáni Híradójában. A Népszabadság kiadójában érdekelt Mediaworks Zrt. jelezte: egyelőre nem kommentálja a történteket.

Szerdán a Napi Gazdaság írt arról, hogy információik szerint a Népszabadság "első embere" még március 30-án, kevéssel éjfél előtt, a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost, aki az ütközés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Murányi Marcell az ütközés után segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről - írta a napilap honlapján.

A Népszabadság főszerkesztőjét a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg. Murányi Marcell a kihallgatás során a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét - tették hozzá.

Murányi Marcell szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írja: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott. És csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írja: nem gázolt és tudatos cserbenhagyás sem történt.

A Népszabadság főszerkesztője közleményének végén úgy fogalmazott: "az ügy mélységesen megrendített, szeretném kifejezni együttérzésemet a baleset sérültjének".

A Népszabadság kiadójában tulajdonos Mediaworks Zrt. szerda délutáni közleménye szerint a Népszabadság, illetve a Mediaworks vezetőségét Murányi Marcell a baleset másnapján tájékoztatta a történtekről. Amíg a balesettel kapcsolatos hivatalos vizsgálatok és eljárások le nem zárulnak, az ügyet nem kívánják kommentálni, a médiavállalat ezzel a nemzetközi normákat követi: kommentárokat nem tesz és fair munkáltatóként viselkedik - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.