BKK

Két májusi hétvégén változik a dél-budai villamosok közlekedése

A május 16-ai és 23-ai hétvégén megállóhely építése miatt változik a 18-as, a 19-es, a 41-es és a 61-es villamos közlekedése.

2015.05.13 16:56MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Szent Gellért rakparton a Rudas Gyógyfürdőnél építenek új megállót, ezért a 18-as, a 19-es és a 41-es villamos nem közlekedik, a 61-es pedig csak a Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között jár.

A 18-as és a 61-es villamost a 18-61 jelzésű, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között közlekedő összevont villamosjárat pótolja, amely a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között a 61-es vonalán közlekedik. A 18-as villamos Széll Kálmán tér és Újbuda-központ közötti megállói a 18-as jelzésű pótlóbusszal érhetők el.

A 41-es és a 61-es villamost a 41-61 jelzésű, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Széll Kálmán tér között közlekedő összevont villamosjárat és a Bécsi út/Vörösvári úttól a Kelenföld vasútállomásig meghosszabbított útvonalú 17-es jelzésű autóbusz pótolja Újbuda-központ érintésével.

Az építés miatt a közúti közlekedés is módosul: csütörtökön hajnali 4-től először a Duna felőli, majd a Rudas fürdő felőli sávot zárják le, ekkor a villamosvágányokra terelik a forgalmat, a reggeli órákban a 7-es, a 107-es és a 233-as járat terelve közlekedik, nem érintik a Rudas gyógyfürdő megállót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.