Rákaptak a csalók

Vigyázzon a BKK-automatákkal: így vágják át a gyanútlan utast

Papírdarabbal tömik be a BKK-jegyautomaták pénzvisszaadó nyílását - így trükköznek a csalók a fővárosban. A pórul járt utas otthagyja a pénzt, a tolvaj pedig rögtön lecsap rá. A BKK azt tanácsolja: ellenőrizzük a nyílást vásárolás előtt.

2015.05.11 20:04ma.hu
Fotó: screenshot

A BKV figyelő blog szerkesztőjéhez is érkeztek ezzel kapcsolatos történetek. Király Dávid azt mondja, a probléma azóta fennáll, hogy tavaly tavasszal üzembe helyezték a jegyautomatákat. Szerinte az automata első részére kellene elhelyezni egy kamerát, ahogy a ATM-eknél, így lehetne megakadályozni, hogy eltömjék a gépet - hangzott el az M1 Híradójában.

A problémáról a BKK is tud, és azokban az estetekben, amikor bejelentés érkezik a céghez, minden esetben feljelentést is tesznek - írták a Híradó kérdésére. Levelükben úgy fogalmaznak: a készülékek érzékelik a bankjegy elakadását és a következő vásárlásnál már nem is engedélyezik a készpénzes vásárlást - ezzel is megakadályozva a csalók további károkozását.

Vagyis ez azt jelenti, hogy a tömítés utáni első papírpénzes vásárlót megkárosíthatják a csalók - ezt nem lehet kivédeni csak úgy, ha körültekintően jár el, aki automatából vesz jegyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.