Bűn az élet

Felkészült fegyveres rablót fogtak Miskolcon

Az igazoltatott férfi ujjain ragasztószalag volt, nadrágja zsebéből pedig ajtók kinyitására alkalmas úgynevezett "zárfésűk" kerültek elő.

2015.05.05 07:51MTI
Ujjlenyomat-eltüntetés (police.hu)

Fegyveres rablásra készült egy férfi Miskolcon, tette elkövetése előtt elfogták - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a rendőrök hétfőn Miskolcon, a Gömöri felüljáró alatti parkoló területén egy kapucnis fiatalemberre lettek figyelmesek, akit igazoltattak, a ruházatát átvizsgálták, melynek során az övbe tűzve egy pisztolyt vettek észre.

A külön engedély nélkül tartható sportpisztolyra (airsoftpisztolyra) vonatkozó kérdésekre ellentmondásos válaszokat adó férfi fejéről lekerülő "sapka" alaposabb szemügyre vétele során kiderült, hogy az valójában egy kámzsa. Az igazoltatott ujjain ragasztószalag volt, nadrágja zsebéből pedig ajtók kinyitására alkalmas úgynevezett "zárfésűk" kerültek elő.

A 18 éves tokaji lakos kihallgatásakor elismerte, hogy a nála lévő sportfegyverrel egy kisboltot akart kirabolni. Az ujjaira tekert ragasztócsíkokkal az ujjlenyomatainak hátrahagyását akarta megakadályozni, míg a melegítő alatt viselt farmernadrággal a rablás utáni menekülését kívánta elősegíteni.

A férfi ellen rablás előkészülete megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.