NAV

Négy tonna rothadó sertésbelsőség az EKÁER újabb fogása

Egy szlovák tehergépjárműben az M5 autópályán tartott ellenőrzés során talált, legyek tetemével szennyezett, penészes terméket lefoglalták és a megsemmisítése iránt intézkedtek. Undort kelthető fotó!

2015.04.28 08:45ma.hu
Facebook NAV

A NAV EKÁER csoportjának munkatársai ellenőrzést tartottak az M5 autópálya lajosmizsei tengelysúly mérő állomásán. Az EKÁER adatai alapján a pénzügyőrök megállítottak egy – az előzetes bejelentés alapján kockázatosnak ítélt – szlovák rendszámú tehergépjárművet, ami a bemutatott okmányok alapján megközelítőleg négy tonna sertésbelsőséget szállított hazánkból Szlovákiába - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.

A jármű rakterében az állati eredetű termékeket tartalmazó 200 literes hordókon lévő felirat szerint a fogyaszthatóság időpontja 2015. március 22-én lejárt.

A vizsgálat során a pénzügyőrök látták, hogy több hordónyi termék elhullott léggyel és penésszel szennyezett.

A kormányhivatal munkatársainak értesítését követően kiderült továbbá, hogy a feladóként feltüntetett magyar társaság nem rendelkezik engedéllyel arra, hogy Szlovákiába állati mellékterméket szállítson.Az ellenőrzött, lejárt szavatosságú szállítmányt a felrakodás helyszínén megsemmisítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.