Volt már kiemelt tűzeset

Már tűzvédelmi bírságot is kiszabtak a zuglói hulladéklerakónál

Tavaly áprilisban is volt egy "kiemelt tűzeset" annál az illegális zuglói hulladéklerakónál, amely csütörtökön kigyulladt.

2015.04.16 20:09MTI

Kanyó Ferenc tűzoltósági főfelügyelő az M1 aktuális csatornán elmondta: akkor tűzvédelmi bírságot is kiszabtak, és most is megteszik majd a szükséges intézkedéseket.

A tűzoltósági főfelügyelő hozzátette: a tavaly áprilisi, 4-es fokozatú tűzeset után a katasztrófavédelem és a társhatóságok is eljárásokat indítottak.

A XIV. kerületi, Rákospatak utcai szeméttelepen csütörtök kora hajnalban keletkezett - 3-as fokozatú - tűz. Három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren. Tizennégy gépjárművel vonultak ki a tűzoltók, és harmincan dolgoztak a lángok megfékezésén.

Kanyó Ferenc tűzoltósági főfelügyelő az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: nehezítette az oltást, hogy a területre "labirintusszerű" volt a bejutás, és a nagy hőterhelés miatt nehezen tudták körülhatárolni, eloltani a tüzet. Az utolsó tűzoltók kora este vonultak be a helyszínről.

A tűz okát még vizsgálják, de várhatóan ismét bírságokat szabnak majd ki a hatóságok, és felszólítják a tulajdonost, hogy saját költségén takarítassa el a helyszínt.

Karácsony Gergely (PM) zuglói polgármester csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a MÁV-tól bérelt területen lévő illegális lerakónál nem először volt tűz, az önkormányzatnak azonban nincsenek hatósági eszközei, hogy megszűnjön a telep. A polgármester szerint erős a gyanú, hogy a tűzeset nem a véletlen műve, hanem "valakik így akartak megszabadulni ettől a hulladékhegytől", ezért környezetkárosítás, közveszély-okozás és a hulladékgazdálkodás megsértése miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.