400 milliót szán rá a kormány

Felszámolják Balmazújváros-Lászlóháza veszélyeshulladék-tárolóját

A kormány 400 millió forintot biztosít a tároló felszámolására, a területen felhalmozódott mintegy 3500-3700 tonna veszélyes hulladék csaknem 70 százalékának elszállítására, illetve a szükséges kármentesítés elvégzésére.

2015.03.18 16:58MTI

Kovács Zoltán kormányszóvivő a szerdai kormánydöntésről az M1 hírcsatornán számolt be.

Elmondta: tavaly januárban jutott a Földművelésügyi Minisztérium (FM) tudomására, hogy különböző, a 80-as években még működő állami vagy később magánkézbe került cég veszélyes hulladékát tárolták és tárolják még most is a Balmazújvárostól mintegy 10 kilométerre fekvő telepen. A hulladéknak nincs kezelője és nemcsak Balmazújváros-Lászlóháza, hanem áttételesen a Hortobágy élővilágát és környezeti állapotát is veszélyezteti.

Az elmúlt hónapokban a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség megtette a szükséges lépéseket, gondoskodott a terület őrzéséről és biztosította az alapvető költségeket. A felügyelőség, valamint az FM vizsgálata jelenleg is folyamatban van, a következő néhány napban a felelősöket is megnevezhetik - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.