Kitette őket

Csaknem harminc kutyát hagyott sorsára

Állatkínzás vétségének megalapozott gyanújával indult eljárás egy férfi ellen, aki állítása szerint segíteni akart, ezért kutyákat szedett össze, hogy gyepmesteri telepre vigye őket, de mivel a telep zárva volt, az állatokat kitette egy mellékútnál.

2015.03.27 09:00MTI
Fotó: police.hu

A rendőrségi honlapon olvasható tájékoztatás szerint a 44 éves ibrányi férfi csaknem harminc kutyát hagyott sorsára a Nagyhalász és Tiszarád közötti határban egy héttel ezelőtt.

A nyomozók csütörtökön hallgatták ki a férfit, aki elmondta, hogy a lakókörnyezetében segíteni akart, ezért összegyűjtötte az ebeket azoktól, akik anyagi körülményeik miatt nem tudták az állatokat beoltatni és chippel ellátni.

Fotó: police.hu

Hozzátette: a tulajdonosok tudtával, két ismerősének segítségével tette fel a kutyákat egy bérelt utánfutóra, hogy gyepmesteri telepre vigye őket. Az utánfutós autóban töltött éjszakája után másnap reggel azonban a telepet zárva találta, így a kutyákat kirakta egy mellékútnál.

A rendőrök találtak egy megcsonkított kutyatetemet is, de a gyanúsított tagadta, hogy bármelyik állatot bántotta volna.

A kutyák összegyűjtésében közreműködő két segítőt tanúként hallgatták meg az ügyben a nyomozók.

Az ebeket állatmenhelyek fogadták be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.