Állatkínzásért perelik a nőt

85 kutyát és macskát tartott, meg több tucat döglöttet...

85 élő kutya és macska nyomorgott egy wisconsini házban, de a hatóság embereit ennél is jobban elborzasztotta, amikor felfedezték a közel ugyanennyi elpusztult állat tetemét.

2015.03.20 14:04ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

85 kutya sínylődött a wisconsini bérelt házban, de a hatóság embereit nem a nyomorúságos körülmények közt élő állatok lepték meg leginkább, hanem az, hogy a házban legalább 65 elpusztult kutya és macska teteme hevert a mérhetetlen mocsok közepette. A 45 éves Tina McKinnon most előzetes letartóztatásban várja a bírósági meghallgatását, miután állatkínzás és állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód vádjával eljárást indítottak ellene - jelentette a Tampa Tribune.

Az állatokat hétfőn az ingatlan tulajdonosa, Cole Eshleman fedezte fel, aki hallotta az ugatást, ahogy az udvari fészerben kialakított műhelyében dolgozott. Amikor kinyitotta az ajtót, elmondása szerint több mint 30 kutya rohant ki. McKinnon állítólag karácsony után költözött be hozzá, bár az nem világos, hogy azóta a tulajdonos hol volt és miért nem vette észre a házában uralkodó állapotokat. Egy állatvédelmi szervezet nevében Kristin Laune azt mondta, a kutyák teljesen szabadon éltek a házban, amit teljesen beborított a széklet és a vizelet, és szinte nem volt olyan rész a házban, ahol ne egy kutya ült volna, beleértve a szekrényeket és a tűzhelyet is.

A vádlott néhány hete állítólag felvette a kapcsolatot egy állatmentő szervezettel és segítséget kért - mint állatmentő -, és néhány állatot eladott másoknak, de más nem történt és a helyzet sem javult számottevően. "Megpróbáltunk segíteni neki, de sosem keresett minket. Csak idő kérdése volt, hogy mikor történik valami olyan, amiből megtudjuk, hol van a nő" - magyarázta Laue. A házban talált állatok többségét a helyi állatkórházban kezelik, a többinek a környéken kerestek menedéket. Pár kutya csak a bírósági engedélyre vár, hogy örökbe adható legyen, közben McKinnont alighanem egy másik bíróságra fogják átszállítani, már tárgyalnak a kiadatásáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.