300-zal repült le a sztrádáról

Vádat emeltek az őrülten száguldó lamborghinissel szemben

A sportkocsi utasának, az ügy sértettjének súlyos, hónapok alatt gyógyuló sérülései keletkeztek, melyekből súlyos egészségromlás maradt hátra.

2015.02.03 10:01Havariapress
Forrás: Twitter

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki mások életét veszélyeztetve, óránkénti 300 kilométert is meghaladó sebességgel száguldozott tavaly szeptemberben sportkocsijával az M7-esen, míg végül Szegerdőnél a szalagkorlátnak hajtott, s lerepült a sztrádáról. A férfira letöltendő börtönbüntetést kérnek.

A vádlott 2014. szeptember 5-én, egy ismerősétől kölcsönkapott Lamborghini Huracan sportautóval kocsikázni vitte egy barátját. Budapestről Székesfehérvárra mentek, ahol felhajtottak az M7-es autópályára, hogy nagy sebességnél is kipróbálják a sportkocsit.

Útjuk során az utas mobiltelefonnal videofelvételt készített, a jármű kilométerórája és az út is jól látható azon.

A vádlott az M7-es autópályán a megengedett haladási sebességnél öt alkalommal is kétszer nagyobb sebességgel közlekedett, egy alkalommal a sebessége meghaladta az óránkénti 320 kilométert. A száguldás során több alkalommal közvetlen balesetveszélyes szituáció is kialakult.

A féktelen száguldásnak a szegerdői autópályaszakaszon lett vége. 13 óra 49 perckor, 307 km/h sebességgel a bal oldali szalagkorlátnak ütköztek, majd egy hídperemnek csapódtak. Ezt követően a jármű áttért a sztráda jobb oldalára, ahol ismételten a szalagkorlátnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott és a tetejére borulva állt meg. A méregdrága, összetört sportkocsi kigyulladt, de a sofőr és segítségével az utasa is időben elhagyta a roncsot.

A sportkocsi utasának, az ügy sértettjének súlyos, hónapok alatt gyógyuló sérülései keletkeztek, melyekből súlyos egészségromlás maradt hátra. A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a gépkocsit vezető férfival szemben, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.