Az autóból por/se lett

8 évet is kaphat az M7-esen több mint 300-zal száguldozó lamborghinis

Több mint valószínű, hogy gyorshajtási rekordot döntött az a sportkocsi, amelyik csaknem 340-nel száguldott az M7-es autópályán. Ennyivel még senki sem ment...

2015.01.20 10:48ma.hu

Mint ismeretes, 2014. szeptember 5-én 13 óra 49 perckor H. I. az M7-es autópályán Hollád irányából Sávoly irányába száguldozott egy külföldi felségjelzésű Lamborghini Huracan típusú személygépkocsival, majd balesetet szenvedett. A baleset után a sofőr kimászott a járműből és kimentette utasát a roncsból, melyet követően a gépkocsi kigyulladt és a felismerhetetlenségig leégett. Volt, hogy a Lamborghini sebessége elérte a 336 kilométer/órát. A történteket a jármű utasa mobiltelefonjával rögzítette. A tavaly szeptemberben készült felvételt hétfőn reggel hozta nyilvánosságra a rendőrség.

Az M1 Híradó riportja szerint a sportkocsi akkora sebességgel ment, hogy minden egyes másodpercben csaknem 100 métert tett meg, ami rekordnak számít a magyar utakon. Ez olyan nagy sebesség, amivel még Michelisz Norbert sem ment soha, a világbajnok magyar autóversenyző szerint közúton egy amatőr sofőrnek nincs esélye elkerülni a karambolt, és szinte biztos, hogy hibázik, és ilyenkor kizárólag a szerencséjében bízhat.

Olyannyira, hogy az egyik finn gumigyár egyik reklámjában is ennyivel száguldoznak, azt biztonyítva, hogy egyik csúcstermékük ezt a szédítő sebességet is kibírja. Azonban ezt a kocsit egy profi versenyző vezette és nem forgalomban, hanem egy befagyott tó jegén, ahol nagy a tér és nincs senki más.

Az M1 Híradó riportja szerint a sebesség megszállottjai szívesen készítenek videókat is magukról. A videómegosztókon fellelhető amatőr videók szinte mindegyikében csak a szerencsének köszönhető, hogy a száguldozás nem halálos tragédiával végződik.

Az M7-esen száguldó Lamborghini utasai hatalmas szerencsével megúszták ezt a balesetet, de a sportkocsi porrá égett. A sofőr ekkora sebességtúllépéssel bűncselekményt követett el, akár 8 év börtönt is kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.