Öt embernél enyhe mérgezést állapítottak meg

Magas szén-monoxid-koncentráció miatt kiürítették a pesterzsébeti jégcsarnokot

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata 18 embert vizsgált meg, hatuknál állapított meg enyhe szén-monoxid-mérgezést, de egyik érintettet sem kellett kórházba szállítani.

2015.01.03 18:15MTI
MTI/Máthé Zoltán

Magas szén-monoxid-koncentráció miatt kellett kiüríteni egy pesterzsébeti sportlétesítményt szombat délután. Hat embernél enyhe szén-monoxid-mérgezést állapítottak meg - pontosította utólag az érintettek számát a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek. Palotás István, az ESMTK Pesterzsébeti Jégcsarnok létesítmény-koordinátora elmondta, hogy a hűtőkonténer technikai hibája okozhatta a rendellenességet.

MTI/Mihádák Zoltán

Kisdi Máté tájékoztatása szerint egy 20. kerületi sportlétesítményben rendellenességet jelzett a szén-monoxid-érzékelő. Mire a tűzoltók kiérkeztek, az épületet a fenntartók csaknem teljesen kiürítették. Az épület előtt 30 ember várakozott, további 5 embert a tűzoltók kísértek ki.

A fővárosi tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek az épületben, amelyet átszellőztettek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata 18 embert vizsgált meg, hatuknál állapított meg enyhe szén-monoxid-mérgezést, de egyik érintettet sem kellett kórházba szállítani - mondta el Kisdi Máté este az MTI-nek.

MTI/Mihádák Zoltán

Hozzáfűzte, hogy hatósági eljárás keretében vizsgálják, mi okozhatta a hibát.

A jégcsarnok létesítmény-koordinátora is megerősítette, hogy a szén-monoxid-érzékelő jelzése után azonnal megkezdték az épület kiürítését. Palotás István elmondta, hogy közönségkorcsolyázás volt éppen, amikor az eset történt. A jégcsarnok a hiba kijavításáig zárva tart - tette hozzá.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatánál az MTI érdeklődésére közölték, hogy az esetet a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt kezdeményezett eljárásban vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.