Szivárgás

Két gyermeket kórházba vittek Vácról szén-monoxid-mérgezés gyanújával

Kazánhiba miatt szén-monoxid szivároghatott egy váci lakásba, két gyermeket és egy felnőttet kórházba vittek.

2014.12.29 11:53MTI

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője, Csámpai Attila közlése szerint a Tábor közi lakásban egy felnőtt és hat gyermek tartózkodott, két gyermek lett rosszul, egyikük el is ájult. A mentők a két gyermek mellett a velük lévő felnőttet is kórházba vitték.

A váci tűzoltók ellenőrző méréseket végeztek, de a műszerek nem mutattak ki szén-monoxidot. Hogy valóban a gáz okozta-e a rosszullétet, azt a vérvétel után lehet majd megmondani - tette hozzá a szóvivő.

A tűzoltók megállapították, hogy a kazán füstelvezető csöve több helyen kilyukadt, feltételezésük szerint ott áramolhatott ki a szén-monoxid. A tüzelőberendezés használatát megtiltották, de az épület fűtését a lakók meg tudják oldani - közölte Csámpai Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.