Katasztrófa, védelem

Akadt ugyan kigyulladt fenyőfa - de égési sérülés nélkül telt el a szenteste

A templom kriptájában meggyulladt néhány koszorú, az épület pincéjéből pedig sűrű füst szivárgott. A hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

2014.12.25 09:43MTI

Senki sem sérült meg a karácsonyhoz köthető tűzesetekben - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) sajtószóvivője csütörtökön.

Hajdu Márton közölte: az idén a korábbi évekhez viszonyítva eddig kevesebb esetben kérték az állampolgárok a tűzoltók segítségét az ünnepre jellemző káresetek miatt.

Mint elmondta: szerdán Szolnokon, a Temető út és a Kőrösi út kereszteződésében álló templom kriptájában gyulladt meg néhány koszorú, az épület pincéjéből pedig sűrű füst szivárgott. A szolnoki hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Szerdán éjjel fél tizenegykor gyulladt meg egy adventi koszorú Budapest X. kerületében, a Kővágó utca egyik tízemeletes épületének harmadik emeleti lakásában. A lángokat a lakók a tűzoltók kiérkezése előtt részben eloltották.

Nem sokkal éjfél után Zalaegerszegen, a Kanizsai út egyik lakóházában a műanyag karácsonyfa gyulladt ki. A lángokat a tűzoltók gyorsan megfékezték.

Csütörtökön reggel egy betlehemi jászol gyulladt ki a Komárom-Esztergom megyei Gyermelyen, a Petőfi téren. A két négyzetméter alapterületű jászol tüzét a bajnai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói fojtották el - közölte Hajdu Márton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.