Ketten megsérültek

Vízmentes ammónia került a levegőbe

Vízmentes ammónia került a levegőbe egy hajdúböszörményi élelmiszer-feldolgozó üzemben kedd délelőtt, a balesetben két férfi megsérült.

2014.12.16 15:14MTI

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Madai Petra hadnagy elmondta: az üzem 32 négyzetméteres kompresszorházában karbantartást végeztek, a munkások a szárazammónia-csővezetékét javították, amikor a csavarkötések fellazítása után vízmentes ammónia áramlott a szabadba, és a két munkás súlyosan megsérült.

Az esethez a helyi és debreceni hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották. A területet 50 méteres körzetben lezárták, és megkezdték az épület átszellőztetését.

A kompresszorház melletti főépületben harmincan tartózkodtak, de mivel a két épületrész nincs egybeépítve, a többi dolgozót nem fenyegette veszély - mondta el Madai Petra.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi regionális igazgatója az MTI-nek elmondta: a mentők egy súlyosabban és egy könnyebben sérült dolgozót vittek a debreceni Kenézy Gyula Kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.