1200!!

Több mint ezer robbanótestet találtak a földben Gyomaendrődnél

Hétfőn érkeznek a tűzszerész szolgálat szakemberei a Békés megyei Gyomaendrődre, hogy az ott talált nagy mennyiségű, második világháborús robbanótestet kiemeljék a földből.

2014.12.13 14:38MTI
Illusztráció: archív

A beol.hu portál - magát megnevezni nem kívánó helyi forrásra hivatkozva - azt írta: legalább ezerkétszáz bombát találtak.

Várkonyi Melinda, a Honvédelmi Minisztérium (HM) tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szombaton elmondta: amíg a tűzszerészek nem érkeznek meg, nem tudják megmondani, hogy hány robbanótest hever a földben és azt sem, hogy veszélyesek-e. A szakemberek az egész hetet Gyomaendrődön töltik majd, hogy kiemeljék a földből a robbanótesteket, de ha kell, tovább is a Békés megyei településen maradnak.

A - főként egykilós - német bombákat Gyomaendrőd külterületén, a Torzsásnak nevezett holtágban találták, a robbanótestek tehát nem veszélyeztetnek lakott területeket. A polgárőrség körülkerítette és őrzi a területet a tűzszerészek megérkezéséig.

A beol.hu információi szerint a robbanótesteket egy fémdetektorral vizsgálódó csoport találta meg a területen. Várkonyi Melinda az MTI-nek megerősítette, hogy magánbejelentőtől értesültek a bombákról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.