Tűzszerészet

Elvitték a robbanótestet, véget ért a területzár

Feloldották főváros XI. kerületében szombaton este 6 órakor a területzárat, amit azt követően rendeltek el a hatóságok, hogy második világháborús robbanótest került elő a földből csatornázás közben a Muskotály utcában.

2014.11.22 18:28MTI
MTI fotó: Mihádák Zoltán

Bátyi Edina, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs altisztje az MTI-vel azt közölte: ez azt jelenti, hogy mindenki visszatérhetett az otthonába, illetve megszűntek a forgalomkorlátozások is.

Mint elmondta: egy 122 milliméteres szovjet repeszromboló gránátot találtak, amelynek a gyújtószerkezetét a helyszínen megsemmisítették, majd a robbanótestet elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére.

A területzár idejére 171 embernek kellett elhagynia ideiglenesen 33 társasházat, illetve teljes szélességében lezárták a Budaörsi út egy szakaszát - emlékeztetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.