Invázió

Áramla(ná)nak befelé a határsértők - 100 csoport a hétvégén

Összesen 762 határsértőt tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén pénteken, szombaton és vasárnap, volt olyan afgán férfi, aki az autópályán kerékpározva próbált az ország belsejébe jutni.

2014.11.24 10:37MTI

Várkonyi Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, vasárnap este autósok hívták a rendőrség segélyhívószámát, hogy egy kivilágítatlan kerékpáros haladt Budapest felé az M5-ös autópálya leállósávjában. A helyszínre érkező rendőrök néhány kilométerre a röszkei határátkelőhelytől fogták el az afgán állampolgárságú férfit, aki nem sokkal korábban a zöldhatáron keresztül lépett magyar területre.

Az elfogott határsértők között 133 gyerek volt. A legnagyobb – 35 fős - koszovói és afgán állampolgárokból álló csoportot vasárnap éjszaka állították meg Mórahalom és Ásotthalom között, közülük tizenketten gyerekek – tudatta a hadnagy.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.