Vár a MÁV

Több vonalon is késnek a vonatok

Szajol és Törökszentmiklós, illetve Vajta és Tolna-Mözs között nem működik üzemszerűen a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, ezért az erre közlekedő vonatoknál késések várhatóak.

2014.11.22 08:10MTI

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, illetve a Budapest-Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon 15-20 perces késések várhatóak a reggeli vonatoknál.

Ugyancsak a berendezés műszaki hibája miatt a Budapest-Szekszárd-Baja vonalon közlekedő vonatok is késhetnek átlagosan negyedórát.

A Budapest-Baja vasútvonalon félórás késésekre kell számítani

A Budapest-Sárbogárd-Szekszárd-Bátaszék-Baja vasútvonalon 30-40 perces késésekre is számítani kell a biztosítóberendezés hibája miatt - közölte a Mávinform szombat reggel.

A biztosítóberendezés hibája az egyvágányú vasútvonalon torlódásokat okoz és jelentősen lelassítja a vonatközlekedést.

A Vajta és Tolna-Mözs közötti szakaszon a fénysorompók sem működnek, ezért a vonatok a vasúti átjáróknál csak 15 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak.

9:50 - Helyreállt a forgalom Szajol és Törökszentmiklós között

Helyreállt a menetrend szerinti vasúti forgalom Szajol és Törökszentmiklós között, miután a MÁV szakemberei helyreállították a vasúti jelző- és biztosítóberendezést - tájékoztatott a a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre emlékeztetett arra: a biztosítóberendezés hibája szombat hajnalban lelassította a vonatközlekedést. Ezért a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, valamint a Budapest-Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon 15-20 percet késtek a vonatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.